Een generatie met lege handen
Je bent geboren tussen grofweg 1985 en 2000. Je had een onbezorgde jeugd en je leerde dat je vooral moest gaan doen wat je leuk vond. De wereld lag voor je open en alles was mogelijk. Maar in werkelijkheid ziet het leven van twintigers en dertigers er anders uit: ze moeten hard werken, hebben geen eigen huis en voelen zich vaak ongelukkig. De gedroomde vooruitgang bleek een desillusie. Het roept de vraag op: wat dan wél?

Marianne Thieme (1972) is oud-Tweede Kamerlid en pas afgestudeerd als theoloog. Zij schreef onlangs in de Groene Amsterdammer een essay over de Ierse schrijfster Sally Rooney, dé millennialhype in de literatuur op dit moment. Thieme is gefascineerd door haar boek Prachtige wereld, waar ben je, omdat Rooney haarscherp de teleurstelling in het vooruitgangsgeloof blootlegt en de hoofdpersonen in hun zoektocht naar betekenis spelen met woorden uit de christelijke traditie.

Niemand minder dan de Rotterdamse Talitha Muusse (1991) zal met Marianne in gesprek gaan. Zij is sociaal ondernemer en presentator. Talitha is zelf millennial, maar behalve dat ook expert op het gebied van generatietheorie en duurzaamheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *