Oude of Pelgrimvaderskerk - Hervormde Gemeente Delfshaven

We hadden als doel gesteld om 75 dozen te vullen met voedsel. Op de eerste zondag dat lege dozen werden uitgedeeld, kon niet iedereen die dat wilde nog een lege doos meenemen. Ze waren op. Met spoed wat nieuwe dozen bij Dorcas Depot gehaald in De Lier (Westland). Ruim 120 lege dozen zijn uitgedeeld. Door het enthousiasme van velen zijn het er uiteindelijk 95 gevulde dozen geworden! Hartelijk dank voor alle gulle gevers. Dank ook dat we de kantoorruimte in Het Klockhuys mochten gebruiken voor tijdelijke opslag. Op een maandagmorgen hebben vrijwilligers van Dorcas de gevulde dozen opgehaald en gebracht naar het depot in De Lier. Hier worden alle dozen leeg gehaald en opnieuw gevuld volgens de richtlijnen. Een groot deel van de voedseldozen gaan volgende maand op weg naar hun bestemming.

“Joy for people” staat er op de doos. Het is een vreugde om te geven. Maar nog groter is de blijdschap bij hen die het ontvangt. Probeer het je maar voor te stellen. Het is buiten koud. De winter is net begonnen en duurt nog 3 maanden. Geld en middelen om het huis voldoende te warmen zijn er niet. Voldoende eten en warme kleren zijn nu het belangrijkste. En hopen dat niemand ziek wordt. Het wordt een hele klus om deze tijd weer door te kunnen komen. Hoe blij ben je dan wanneer iemand aan je deur staat en een doos vol met voedsel aan je geeft. Je had dit niet verwacht. Geen rekening mee gehouden. Je ervaart het als een geschenk van Boven. Laten we blij zijn met de ontvangers. En leven uit Gods genade en delen met anderen.

Gezegende maanden toegewenst.
ZWO-commissie (Zendingswerk, Werelddiaconaat en Ontwikkelingshulp)

In heel Nederland zijn er ongeveer 45.000 voedseldozen bijeen gebracht. Hoe worden ze verdeeld? 9.600 voedselpakketten gaan naar gezinnen in sponsorprogramma's; 6.000 gaan naar ouderen in sponsorprogramma's; 24.000 zijn winterhulp voor arme gezinnen; 5.400 zijn voor gezinnen die zijn gevlucht.

Activiteiten

do 15 feb - 20:00 uur - Pelgrim Podium
ma 12 mrt - 18:00 uur - Alphacursus
ma 19 mrt - 18:00 uur - Alphacursus
ma 26 mrt - 18:00 uur - Alphacursus