Logozwartwit

Maandag 26 november gaan Paul Schnabel en Gert-Jan Segers onder leiding van Jacobine Geel met elkaar in debat over het thema 'Wikken en wegen over voltooid leven'. Inloop 19.30, start debat om 20.00 uur.

 
Meer info en een foto staan op https://www.facebook.com/events/505708933243870/.

De kogel is door de kerk en de handtekening staat. Ds. van Laar heeft het beroep van de Elthetokerk uit Amsterdam-Oost aanvaard. Dat betekent dat Martijn zijn werk hier gaat afronden en overdragen en dat familie Van Laar naar Amsterdam gaat verhuizen. We gaan hen missen, tegelijk laten we hen vrijmoedig gaan in de wetenschap dat God zijn weg met hen en met ons gaat. De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zondag 7 oktober om 15.00.

 

DsvanLaar

Op eerste Paasdag is er dit jaar ’s middags een Paas-praise om 15.00 uur. We zingen Paasliederen onder begeleiding van de muzikanten die in de morgendiensten voor in de kerk liederen begeleiden. Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Iedereen is welkom, van piepjonge mensen tot mensen van hoge leeftijd. Voor iedereen zitten er geschikte liederen bij. Welkom allemaal!

Vanaf maandagavond 26 maart t/m donderdagavond en op zaterdagmorgen is er telkens een korte meditatieve dienst in de Pelgrimvaderskerk. De diensten beginnen om 19.45 uur (op zaterdag om 10.30 uur) en duren een half uur. Op Goede Vrijdag is er 19.30 uur een officiële dienst. Daarin wordt ook het Heilig Avondmaal gevierd. De samenkomsten in deze week zijn een mooie gelegenheid om stil te worden op weg naar Pasen.

Begin april starten we weer met onze nog steeds unieke maar inmiddels traditie geworden gezamenlijke cursus met moslims en christenen. Elk jaar doen er een kleine honderd cursisten mee. Deze cursus móet je als Rotterdammer een keer mee hebben gemaakt! Een unieke kans om in een vriendschappelijke, veilige, ontspannen sfeer in open en eerlijk gesprek te raken als Rotterdamse buren. Ook over gevoelige onderwerpen. We kennen elkaar namelijk al lange tijd.

In roerige tijden is het nodig om elkaar te ontmoeten en in gesprek te blijven. Een oefening in ontmoeting, luisteren, doorvragen en ook getuigen van wat je drijft als gelovige.

Het gaat om de woensdagavonden 4, 11 en 18 april. 19.45-21.45 uur. Wees welkom!

Woensdag 4 april bij Vereniging Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a

Wat zijn Bijbel en Koran voor boeken?

Bijbel en Koran hebben voor christenen resp. moslims de status van ‘heilige schrift’. Maar wat zijn het nu eigenlijk voor boeken? Wat staat erin? Hoe zijn ze tot stand gekomen en hoe zijn ze opgebouwd? Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen Bijbel en Koran? Wat bedoelen we als we een boek ‘woord van God’ noemen? We doen deze eerste avond vooral kennis op over beide boeken.

Woensdag 11 april bij Stichting Open Haard, Taandersplein 1

Hoe lees je Bijbel en Koran? Primaire teksten lezen

We hebben wat kennis opgedaan van Bijbel en Koran, maar nu gaan we onder leiding van een deskundige ook echt teksten lezen om eens aan elkaars ‘heilige schrift’ te ‘proeven’. En hoe kun je deze teksten lezen? Letterlijk? Figuurlijk? We ontdekken hoe christenen en moslims teksten proberen te interpreteren.

Woensdag 18 april bij de Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskade 33 (tegenover de kerk)

Betekenis Bijbel en Koran anno 2018

Wat betekent de Bijbel of de Koran voor jou? Hoe lees jij zelf uit jouw ‘heilig boek’? Welke teksten inspireren jou? Met welke teksten ben je verlegen of ongemakkelijk? Waarom? En hoe ga je daar dan mee om? Hoe leg jij de betekenis die Bijbel of Koran voor je heeft uit aan iemand die zelf niet gelovig is?

Iedere avond houden een christen en een moslim vanuit hun eigen traditie een korte inleiding op het thema. Na de inleidingen praten en vragen we in gemengde groepjes hierover door. De ervaring leert dat zo’n cursus heel verfrissend en verrassend is (meer dan 750 mensen zijn je de afgelopen 10 cursussen voorgegaan en enthousiast geraakt!). Je leert elkaar kennen, ontdekt de overeenkomsten en tegelijkertijd ook de karakteristieken van christelijk geloof en islam. En dat alles in een goede en vriendschappelijke, open en eerlijke sfeer. Een goede oefening ook in het geloofsgesprek. Met Islam Kenniscentrum (voorheen: Platform INS) en Stichting Ettaouhid is er in de afgelopen jaren namelijk al heel wat vertrouwen opgebouwd. Kom een of meerdere (woensdag)avonden eens langs!

Opgave bij ds. Martijn van Laar - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 20-21-22 april gaan we weer op gemeenteweekend in Maarn. Een weekend voor iedereen! Niet alleen voor gezinnen, vorige jaar waren we met een mooie mix van ruim 100 gemeenteleden.

We verblijven in Eben-Haezer in Maarn, een verblijf midden in het bos en op loopafstand van het Henschotermeer, met een grote gemeenschappelijke ruimte en kleine huisjes rond een groot plein, waarin je met 2 tot 8 personen slaapt (soms ook met “anderen”, maar dit wordt altijd vantevoren afgestemd). Er is een grasveld om te voetballen en een basketbal court, een zandbak voor de kleintjes en een jeugdhonk voor de tieners in de avond.
Er is veel ruimte om elkaar te leren kennen of bij te kletsen rond een vaste structuur van gezamenlijke maaltijden, spelletjes en sporten, lezingen, tiener&kids programma en de zondagse dienst.

Je hoeft niet te koken, je wordt alleen 1 keer ingedeeld voor corvee ;-)

Het thema dit jaar is VREDE. Het thema komt terug in de diverse onderdelen van het programma.

Aankomst is vanaf 17 uur op vrijdagmiddag. Er is dan een eerste “maaltijd” van friet en snacks, start programma voor de kids ( met bosspel) is rond 18:30 uur.

We vetrekken na de lunch (en eenvoudige schoonmaak van de huisjes) op zondag.

De prijs van het weekend (slapen, eten&drinken, programma) voor een volwassene is EUR80.
Voor kinderen tussen 4 de 7 jaar is de prijs EUR25. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
Gezinsprijzen (bij kinderen >7 jaar):
Gezin 3 personen EUR 240
Gezin 4 personen EUR 265
Gezin 5 personen EUR 300
Gezin 6 personen EUR 325

Wil je meer weten over het weekend zoek graag contact met iemand van de organisatie: Carine Bontenbal, Pieter&Eline vd Woestijne, Arianne Kommers of Heleen Belder of stuur een emailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij aanmelding ontvang je direct een bevestiging en ongeveer 2 weken vantevoren een brief met details over wat je mee moet nemen en de routebeschrijving!

Geef je snel op, want vol=vol ????

Op 2 september 2017 organiseerde de jeugdraad een gemeentemiddag waarbij het thema was: 'Verbinding tussen generaties'. Zie deze foto's voor een impressie van deze geslaagde middag voor jong en oud! De foto's zijn gemaakt door Hans den Boer. 

Een thuis. Daar verlangen mensen naar. Zeker rond kerst. ‘Driving home for Christmas’, zo luidt de misschien wel bekendste kersthit. Met kerst willen we een thuisgevoel met familie en vrienden en veel lichtjes. Mooi als je met lieve mensen om je heen kerst kunt vieren. Toch heeft niet iedereen zo’n thuis. Kerst kan ook eenzaam voelen. Ook achter mooie huisdeuren gaat soms van alles schuil. En wat als je op de vlucht bent, van thuis en haard verdreven?

Het geheim van kerst is dat God ervoor kiest om thuis te komen bij ons. In een kind, Jezus, meldt hij zich. Al is er geen plaats voor hem in de herberg, hij wil onder ons wonen. Ons leven delen. Om hoop te brengen en uiteindelijk ons leven thuis te brengen.

Vier met ons het goede nieuws van kerst!

Kaarsjesavond

Maandag 18 december, voor de Oude of Pelgrimvaderskerk, 19.30 uur

Historisch Delfshaven is het decor voor een kerstviering buiten.

Kerstfeest voor De Brug

Kerst vier je samen. Op zondag 17 december is er voor bezoekers van de Brug en andere belangstellenden een kerstviering met hapje en -drankje aan de Aelbrechtskolk 33. 12.00 uur. Welkom!

Kerstnacht

Zondag 24 december, Oude of Pelgrimvaderskerk, 22.00 uur Een sfeervolle kerstnachtdienst met koor- en samenzang.

Eerste kerstdag

Maandag 25 december, Oude of Pelgrimvaderskerk, 10.00 uur Een dienst voor het hele gezin op het hoogtepunt van het kerstfeest.

Kinderkerstdienst

Maandag 25 december, Oude of Pelgrimvaderskerk, 15.00 uur Een speciale feestelijke dienst voor kinderen van de basisschoolleeftijd. M.m.v. Tienerband.

Kerst in Spangen

In de wijk Spangen is er voor en tijdens de kerstdagen weer een uitgebreid en gevarieerd programma voor groot en klein. Info: www.geloveninspangen.nl

Alpha Basics

Meer weten over het christelijk geloof? In maart start er een nieuwe Alphacursus. Een oriëntatiecursus van 6 avonden, speciaal voor mensen die willen weten wat christenen geloven. Klik hier voor meer informatie

 

 kerst2017Rotterdam A5flyhjgjer voor 2kerst2017Rotterdam A5flyerjhgj achter 2

Traditiegetrouw vindt vlak voor de kerstdagen het diner d’église plaats in de Pelgrimvaderskerk. Dit jaar alweer voor de 27e keer. Het diner richt zich speciaal op mensen voor wie een dergelijk feestelijk en uitgebreid diner niet vanzelfsprekend is. In de voorbije jaren is het diner steeds verder gegroeid en na de ongeveer 190 eters van vorig jaar verwachten we ook dit jaar weer een stampvolle kerk. 

Activiteiten

Geen agendapunten