Wat is Alpha?

Alpha bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe!

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hou je van een goed gesprek? Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in zes bijeenkomsten op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Voor wie is de Alpha?

De Alpha is bedoeld voor mensen die (voor het eerst of opnieuw) het christelijke geloof willen verkennen en meer willen weten van de basics.

Hoe ziet een avond Alpha er uit?

De opzet is eenvoudig. Iedere avond beginnen we met een gezamenlijke maaltijd en een korte inleiding over het thema. Vervolgens gaan we hierover in kleinere groepen met elkaar in gesprek en is er ruimte om al je vragen te stellen. Na afloop borrelen we nog even na.

Waar en hoe laat vindt de Alpha-cursus plaats?

Adres: Aelbrechtskolk 33 te Rotterdam.
Tijden: 18.00 inloop - 18.30 aanvang maaltijd – afronding 21.15 uur

Wanneer start de Alpha?

De eerstvolgende introductieavond staat gepland op 12 maart 2018.

Het gehele programma ziet er als volgt uit:

12/3 Avond 1 / Is er meer? Over God, schepping, wetenschap en geloof.
19/3 Avond 2 / Wie is Jezus en waarom stierf hij volgens christenen?
26/3 Avond 3 / Hoe zit het met de Geest van God? Over Gods vernieuwende invloed.
09/4 Avond 4 / De bijbel lezen: waarom en hoe lezen christenen de bijbel?
16/4 Avond 5 / Bidden: waarom en hoe bidden christenen?
23/4 Avond 6 / Wat betekent de kerk voor christenen?

do 15 feb - 20:00 uur - Pelgrim Podium
ma 12 mrt - 18:00 uur - Alphacursus