Wat is Alpha?

Alpha bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe!

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hou je van een goed gesprek? Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in zes bijeenkomsten op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Elk jaar is er op de zondag voor Pasen gelegenheid om belijdenis te doen van het geloof. Daarbij gaat het om een moment waarop gemeenteleden persoonlijk instemmen met het geloof van de kerk van Jezus Christus. Ter voorbereiding hierop volgen de deelnemers een wekelijkse cursus waarin alle items van het christelijk geloof besproken worden.

In de Pelgrimvaderskerk nemen bijbelkringen een belangrijke plaats in. Doel van de kringen is om te bouwen aan de persoonlijke relatie met God en elkaar te bemoedigen in het persoonlijke geloof en het onderlinge contact te stimuleren.

Inloophuis De Brug wil een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen in de buurt. In een huiselijke sfeer van wederzijds respect biedt het een plaats voor ontmoeting tussen mensen, ongeacht hun geloofsovertuiging, afkomst en leeftijd. Het is een plek van “ont-moeten”, een plek waar (bijna) niets moet. Maar als er meer nodig is, is dat zeker mogelijk.

Voor kinderen binnen onze gemeente worden op diverse momenten activiteiten georganiseerd. Op zondag tijdens de kerkdienst, maar ook doordeweeks vindt er regelmatig een activiteit plaats. Houd hiervoor de agenda op deze site in de gaten.

Ook voor 10- tot 17 jarigen wordt het nodige georganiseerd binnen onze gemeente.

YUP staat voor Young Urban Pilgrims en biedt een gevarieerd programma voor 20'ers en 30'ers van de Pelgrimvaderskerk en daarbuiten. Ongeveer maandelijks organiseren we activiteiten, variërend van een barbecue tot inhoudelijke avonden en van feestjes of wijnproeverijen tot weekenden weg. Voor elk wat wils dus.

Download hier het declaratieformulier (onkosten) van de Hervormde Gemeente Delfshaven

Thuis met kerst

kerst2017Rotterdam A5flyhjgjer voor 2